Onze webevents over digitale toegankelijkheid

Regelmatig organiseren wij interessante webevents met externe sprekers. We behandelen verschillende aspecten van digitale toegankelijkheid. Op deze pagina kun je de webevents die geweest zijn terugkijken en -luisteren. En je vindt er aankondigingen voor aankomende events.

Kijk en lees terug: Kennissessie Digitaal toegankelijk inkopen

Tijdens de online bijeenkomst op 4 juli 2023 hebben we het gehad over de gevolgen van digitale toegankelijkheid voor het inkoopproces voor overheidsorganisaties. We gingen in op de aanpak en de impact op de organisatie. Daarbij hebben we ook aandacht besteed aan de rol van leveranciers (web/appbouwers/software ontwikkelaars) bij digitale toegankelijkheid van projecten.

Kijk en lees terug: Digitale toegankelijkheid voor inkopers overheid

Op 10 mei 2023 organiseerden VNG en DigiToegankelijk het webinar 'Digitale toegankelijkheid voor inkopers overheid'. Medewerkers van VNG en DigiToegankelijk deelden informatie, tips en best practices. Ook werd de deelnemers gevraagd aan welke informatie zij nog meer behoefte hebben. Met die kennis organiseren VNG en DigiToegankelijk later dit jaar een verdiepend webinar over hetzelfde onderwerp.

Screenshot van webinar Digitale Toegankelijkheid voor inkopers overheid

Kijk en lees terug: Grip op digitale toegankelijkheid

Op donderdag 16 maart 2023 lanceerde Marcel Oosterveer, burgemeester van Waalre, met één druk op de knop het gloednieuwe Dashboard DigiToegankelijk! De feestelijke lancering was onderdeel van het webinar 'De eerste stap naar grip op digitale toegankelijkheid', gepresenteerd door Vincent Bijlo.

screenshot van webinar de eerste stap naar grip op digitale toegankelijkheid