Nieuws

Appelflappen uitdelen om steeds beter overzicht te krijgen, de hoeveelheid websites terugdringen en bestuurders laten ervaren hoe het is om een beperking
Nederland werkt volop aan digitale toegankelijkheid. Dat is hard nodig, want er is nog veel te doen.
Op 5 oktober 2023 is WCAG 2.2 door het W3C gepubliceerd als nieuwe aanbevolen standaard voor digitale toegankelijkheid.
Sluit de Kennisbank.DigiToegankelijk.nl aan b
Wil jij of jouw organisatie ook aan de slag met de lijst van apps en websites die in het Dashboard DigiToegankelijk staat? Maar weet je niet waar en hoe te beginnen?
Design systems zie je op steeds meer plekken in overheidsland. Altijd al willen weten hoe andere organisaties hier succesvol mee zijn?
In het najaar van 2023 organiseert DigiToegankelijk in samenwerking met VNG weer 4 roadshows op een locatie bij jou in de buurt.
Goed nieuws: het Dashboard DigiToegankelijk bevat steeds meer informatie.
Vanaf februari 2024 passen we een automatische regel toe op toegankelijkheidsverklaringen met status C.
DigiToegankelijk lanceert de Kennisbank DigiToegankelijk.
Binnen sommige organisaties is digitale toegankelijkheid net zo vanzelfsprekend als vergaderen en koffiedrinken. Zo ook bij het College voor de Rechten van de Mens.
Hoe digitaal toegankelijk is de overheid? Dat willen wij laten zien in het Dashboard DigiToegankelijk. Op dit moment staan er al zo'n 4.300 websites en apps in.
Mensen met een beperking en toegankelijkheidsexperts maken zich zorgen over schadelijke ac
DigiToegankelijk wil graag samen met onderzoeksbureaus de digitale toegankelijkheid van de Nederlandse overheidsorganisatie verbeteren.
Van rolstoelvriendelijke balies, een toegankelijke PDF, ledlampjes bij de trap tot een speciaal knopje bij het koffieapparaat.
Op woensdag 19 april 2023 organiseert CIO Rijk de CIO Dag.
Het Dashboard DigiToegankelijk is live! In het dashboard zie je hoe toegankelijk de websites en mobiele apps van jouw organisatie al zijn.

Nieuwsbrief

Wil je eens in de zoveel tijd een overzicht van onze nieuwsberichten en agenda krijgen per e-mail? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

LinkedIn

Volg onze pagina op LinkedIn om niets meer te missen!