Nieuws

Op 2 april ging de nieuwste versie van de KopieID-app live.
De gemeenschappelijke regeling is als enige verantwoordelijk voor het publiceren van een toegankelijkheidsverklaring voor al haar websites en mobiele apps.
We hebben de ontwikkelingen in het Dashboard DigiToegankelijk van 2023 samengevat in nieuw online magazine:
In de vorige versie van de invulassistent moest je een link opgeven naar een overzicht van alle verklaringen van jouw organisatie. In de nieuwe invulassistent hoeft dit niet meer. We gaan verwijzen…
Overheidsorganisaties moeten verklaringen opstellen over de toegankelijkheid van hun websites en apps. Dat doen zij via de invulassistent op toegankelijkheidsverklaring.nl. Dit formulier is op basis…
In de week van 19 februari stuurt DigiToegankelijk Toezichts- en OndersteuningsProgramma een signaleringsbrief aan overheidsorganisaties die nu of binnenkort een website of
Overheidsorganisaties maken soms gebruik van hetzelfde digitale product. Meestal is de techniek van zo’n product voor al die organisaties (grotendeels) gelijk.
Vanaf 18 januari 2024 is de weergave van websites en apps met status D in het Dashboard DigiToegankelijk aangepast.
De overheid biedt haar diensten steeds vaker digitaal aan. Het is belangrijk dat iedereen die op een gelijkwaardige manier kan gebruiken.
Appelflappen uitdelen om steeds beter overzicht te krijgen, de hoeveelheid websites terugdringen en bestuurders laten ervaren hoe het is om een beperking
Nederland werkt volop aan digitale toegankelijkheid. Dat is hard nodig, want er is nog veel te doen.
Op 5 oktober 2023 is WCAG 2.2 door het W3C gepubliceerd als nieuwe aanbevolen standaard voor digitale toegankelijkheid.
Sluit de Kennisbank.DigiToegankelijk.nl aan b
Wil jij of jouw organisatie ook aan de slag met de lijst van apps en websites die in het Dashboard DigiToegankelijk staat? Maar weet je niet waar en hoe te beginnen?
Design systems zie je op steeds meer plekken in overheidsland. Altijd al willen weten hoe andere organisaties hier succesvol mee zijn?
In het najaar van 2023 organiseert DigiToegankelijk in samenwerking met VNG weer 4 roadshows op een locatie bij jou in de buurt.

Nieuwsbrief

Wil je eens in de zoveel tijd een overzicht van onze nieuwsberichten en agenda krijgen per e-mail? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

LinkedIn

Volg onze pagina op LinkedIn om niets meer te missen!