48 nieuwsberichten

Op 2 april ging de nieuwste versie van de KopieID-app live.

De gemeenschappelijke regeling is als enige verantwoordelijk voor het publiceren van een toegankelijkheidsverklaring voor al haar websites en mobiele apps.

We hebben de ontwikkelingen in het Dashboard DigiToegankelijk van 2023 samengevat in nieuw online magazine:

In de vorige versie van de invulassistent moest je een link opgeven naar een overzicht van alle verklaringen van jouw organisatie. In de nieuwe invulassistent hoeft dit niet meer. We gaan verwijzen naar het Dashboard DigiToegankelijk.

Overheidsorganisaties moeten verklaringen opstellen over de toegankelijkheid van hun websites en apps. Dat doen zij via de invulassistent op toegankelijkheidsverklaring.nl. Dit formulier is op basis van gebruikersonderzoeken verbeterd en uitgebreid. De nieuwe versie is op 12 maart 2024 gelanceerd.

In de week van 19 februari stuurt DigiToegankelijk Toezichts- en OndersteuningsProgramma een signaleringsbrief aan overheidsorganisaties die nu of binnenkort een website of

Overheidsorganisaties maken soms gebruik van hetzelfde digitale product. Meestal is de techniek van zo’n product voor al die organisaties (grotendeels) gelijk.

Vanaf 18 januari 2024 is de weergave van websites en apps met status D in het Dashboard DigiToegankelijk aangepast.

De overheid biedt haar diensten steeds vaker digitaal aan. Het is belangrijk dat iedereen die op een gelijkwaardige manier kan gebruiken.