Dashboard

Hoe digitoegankelijk is de Nederlandse overheid? Check het zelf in het Dashboard DigiToegankelijk! Het nieuwe dashboard geeft een totaalbeeld van de digitale toegankelijkheid van alle overheidsorganisaties. Zo zie je direct hoe digitaal toegankelijk een organisatie al is. Dat is makkelijk voor de organisatie zelf, maar ook voor burgers en toezichthouders.

Hulpmiddel voor organisaties en toezichthouders 

Het dashboard is een hulpmiddel voor overheidsorganisaties om meer inzicht te krijgen in de toegankelijkheid van de eigen digitale communicatie. Een toegankelijkheidfunctionaris of een interne toezichthouder zal het dashboard gebruiken om te controleren voor welke websites en mobiele apps de overheidsorganisatie in totaal verantwoordelijk is. Bovendien is de status van digitale toegankelijkheid van de organisatie in één oogopslag te zien. Daarmee biedt het dashboard ook handvatten voor toezicht.   

Naar een compleet en actueel dashboard  

Het is belangrijk dat het dashboard alle actuele websites en mobiele apps van de overheid bevat. Het dashboard toont op dit moment alle websites en mobiele apps met een toegankelijkheidsverklaring. Om het dashboard compleet te maken, werkt DigiToegankelijk aan een overzicht van overheidswebsites en mobiele apps die nog geen toegankelijkheidsverklaring hebben. DigiToegankelijk legt dit overzicht de komende periode voor aan overheidsorganisaties met de vraag het te controleren en aan te vullen.