Wat is het Dashboard DigiToegankelijk?

Het dashboard geeft een totaalbeeld van de toegankelijkheidsstatus van alle sites en apps van een overheidsorganisatie. Zo zie je direct hoe digitaal toegankelijk een organisatie al is. Dat is makkelijk voor de organisatie zelf, maar ook voor burgers en toezichthouders.

Wat doet het dashboard?

Het dashboard laat zien voor hoeveel websites en apps een organisatie in totaal verantwoordelijk is. En hoeveel daarvan status A, B, C, D of E hebben. In het overzicht komen straks ook de websites en apps te staan waarvoor nog géén verklaring is opgesteld (status E).

Hoe werkt het dashboard?

Bezoekers kunnen in het dashboard op organisatienaam zoeken. Elke organisatie heeft een eigen pagina. Daarop staat:

  • een staafdiagram met het aantal websites en apps met status A, B, C, D en E;
  • een lijst met alle afzonderlijke websites en apps, met hun status en links naar de toegankelijkheidsverklaringen;
  • hoe bezoekers door kunnen geven welke websites en apps nog in het overzicht ontbreken.

Demo van het dashboard

In deze video laten wij zien hoe het dashboard werkt:

Bekijk de demo van het dashboard op Vimeo

Voorkom status E: onderneem nu actie

Heeft jouw organisatie websites of apps die nog geen verklaring hebben? Deze worden getoond in het dashboard met status E (geen verklaring). Wil je dat niet? Maak dan nu alvast verklaringen aan voor deze kanalen. Dat kan ook als je nog geen toegankelijkheidsonderzoek hebt uitgevoerd of gepland. De verklaring krijgt dan status D (voldoet niet).

Controleer de naam van je organisatie

Het dashboard gebruikt informatie uit het register met toegankelijkheidsverklaringen. Controleer of de naam van jouw organisatie in elke verklaring hetzelfde is. Zie je verschillen? Pas de verklaringen dan aan op toegankelijkheidsverklaring.nl.

Vragen, opmerkingen of tips?

De komende periode houden wij je via verschillende kanalen op de hoogte van de voortgang van het dashboard. Heb je vragen, opmerkingen of tips? Stuur ons dan een mail: DigiToegankelijk-ondersteuning@ictu.nl. Dat kan ook als je hulp nodig hebt bij het verbeteren van de digitale toegankelijkheid van jouw organisatie. Lees meer over de ondersteuning die wij bieden.