Events over digitale toegankelijkheid

Regelmatig organiseren wij interessante web- en live events met externe sprekers. We behandelen verschillende aspecten van digitale toegankelijkheid. Op deze pagina kun je de events die geweest zijn terugkijken en -luisteren. En je vindt er aankondigingen voor aankomende events.

Kijk terug: Roadshows DigiToegankelijk 2023

In het najaar van 2023 trok team DigiToegankelijk het land door met 4 roadshows op verschillende locaties in Nederland. We bezochten Eindhoven, Amersfoort, Rotterdam en Assen. Thema dit jaar: grip krijgen op digitale toegankelijkheid. Van de roadshows in Amersfoort en Rotterdam zijn video-opnames gemaakt. Die kun je op deze pagina terugkijken.

Een volle theaterzaal met op het podium presentator en sprekers, en achter het podium een groot scherm

Kijk en lees terug: Toegankelijkheid loont

Wil jij of jouw organisatie ook aan de slag met de lijst van apps en websites die in het Dashboard DigiToegankelijk staat? Maar weet je niet waar en hoe te beginnen? Na het volgen van dit webinar kunnen organisaties meteen gericht aan de slag. Marc van Kollenburg, accountmanager Team Online (gemeente Nijmegen) en Job Pantjes, projectleider digitale toegankelijkheid (ministerie I&W) gaan onder leiding van Lykle de Vries (RADIO) met elkaar in gesprek.

Dit webinar is een samenwerking tussen DigiToegankelijk en RADIO.

Kijk en lees terug: Kennissessie Digitaal toegankelijk inkopen

Tijdens de online bijeenkomst op 4 juli 2023 hebben we het gehad over de gevolgen van digitale toegankelijkheid voor het inkoopproces voor overheidsorganisaties. We gingen in op de aanpak en de impact op de organisatie. Daarbij hebben we ook aandacht besteed aan de rol van leveranciers (web/appbouwers/software ontwikkelaars) bij digitale toegankelijkheid van projecten.

Kijk en lees terug: Digitale toegankelijkheid voor inkopers overheid

Op 10 mei 2023 organiseerden VNG en DigiToegankelijk het webinar 'Digitale toegankelijkheid voor inkopers overheid'. Medewerkers van VNG en DigiToegankelijk deelden informatie, tips en best practices. Ook werd de deelnemers gevraagd aan welke informatie zij nog meer behoefte hebben. Met die kennis organiseren VNG en DigiToegankelijk later dit jaar een verdiepend webinar over hetzelfde onderwerp.

Screenshot van webinar Digitale Toegankelijkheid voor inkopers overheid

Kijk en lees terug: Grip op digitale toegankelijkheid

Op donderdag 16 maart 2023 lanceerde Marcel Oosterveer, burgemeester van Waalre, met één druk op de knop het gloednieuwe Dashboard DigiToegankelijk! De feestelijke lancering was onderdeel van het webinar 'De eerste stap naar grip op digitale toegankelijkheid', gepresenteerd door Vincent Bijlo.

screenshot van webinar de eerste stap naar grip op digitale toegankelijkheid