Trainingen over de toegankelijkheid van apps

Main content

Veel van de apps die gebruikt worden binnen de overheid, zijn nog onvoldoende toegankelijk voor mensen met een beperking. Hoewel de nadruk bij digitale toegankelijkheid vaak ligt op het verbeteren van websites, moeten ook alle overheidsapps voldoen aan de eisen van WCAG 2.1 op niveau A en AA. De uitwerking van deze succescriteria op een app zijn vaak net iets anders dan bij websites.

Om meer inzicht te krijgen in digitale toegankelijkheid voor apps, geven we een aantal trainingen voor zowel overheidsinstanties als leveranciers van apps. Meld je snel aan voor deze gratis trainingen!

Contentmanagement

Toegankelijkheid bestaat uit 2 onderdelen: techniek en content. Super dat de app technisch helemaal toegankelijk is, maar de content moet dit ook zijn. Aangezien er vaak veel mensen de content kunnen toevoegen is dit een organisatorisch probleem. In deze workshop leren we jou waar je op moet letten als je content toevoegt.

Locatie Online
Datum 30 mei 2023
Tijd 10:00 - 12:00
Voertaal Nederlands

Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar DigiToegankelijk-ondersteuning@ictu.nl met als onderwerp 'Aanmelding workshop Toegankelijke content toevoegen aan site/app', of gebruik onderstaande knop.

Leer hoe je content toegankelijk kunt toevoegen aan je site of app.