Voor leveranciers

Ben jij software-leverancier van een overheidsorganisatie? Dan is het belangrijk dat je producten digitaal toegankelijk zijn voor alle Nederlanders. Overheden zijn namelijk verplicht om hun websites, intranetten, extranetten en cloudapplicaties toegankelijk te maken. Dat staat in de wet voor digitale toegankelijkheid

De producten en diensten die jij oplevert moeten daarom aan de toegankelijkheidsstandaard WCAG voldoen. Hoe pak je dit aan? En hoe werk je goed samen met overheidsorganisaties? In dit portaal vind je actuele informatie en handige tips voor jouw bedrijf. 

Wil je eens overleggen of heb je een vraag? Wij helpen je graag.

Ontwikkelingen bij de overheid

Er gebeurt veel op het gebied van digitale toegankelijkheid bij de overheid. Wat is relevant voor jou als leverancier? Weet wat er van jou wordt verwacht.

Belang voor software-leveranciers

Overheidsorganisaties moeten maatregelen nemen om hun digitale kanalen toegankelijk te maken. Waarom is het belangrijk om jouw aanbod daarop aan te passen?

Digitale toegankelijkheid borgen

Hoe kun je digitale toegankelijkheid borgen in jouw producten en organisatie? Je vindt hier handige links en informatie over het ontwikkelen van toegankelijke websites en apps.

Heb je een vraag?

DigiToegankelijk helpt niet alleen overheden maar ook leveranciers met toegankelijkheid. We bieden online informatie aan, maar verzorgen ook regelmatig webevents en webinars. Onder het kopje "Aankomende activiteiten" verderop op deze pagina tref je een overzicht van de webinars die binnenkort zullen plaatsvinden.

 

 

Meestgestelde vragen

Als leverancier van een overheidsorganisatie kun je niet om digitale toegankelijkheid heen. Overheden zijn wettelijk verplicht om hun kanalen toegankelijk te maken voor iedereen. Ze zijn daarvoor grotendeels afhankelijk van hun leveranciers. Die moeten zorgen dat hun producten voldoen aan de toegankelijkheidseisen. Overheidsorganisaties zullen deze eis steeds vaker gaan stellen, want er is veel aandacht voor deze wet. De overheid moet er tenslotte voor álle burgers zijn, ook op digitaal vlak.

Kortom: wil je blijven samenwerken met overheden? Dan zul je producten moeten leveren waarmee jouw klanten aan de wet kunnen voldoen.

Natuurlijk kun je wachten tot jouw klant komt vragen om een digitaal toegankelijk product. Sterker is om zelf het voortouw te nemen. Zet het onderwerp op de agenda in overleggen met je klant. Laat je producten onderzoeken op toegankelijkheid, en verbeter ze op basis van de resultaten. Zo word je een waardevolle partner voor jouw klanten in hun traject om aan de wet te voldoen.

Binnenkort moeten overheidsorganisaties bij hun toegankelijkheidsverklaringen ook de naam van hun CMS en leverancier invullen. Dan wordt nog beter zichtbaar welke leveranciers goed scoren op het gebied van digitale toegankelijkheid. Ook dit is een reden om nu aan de slag te gaan met dit onderwerp.

 

Als leverancier wil je niet overvallen worden door nieuwe eisen aan je producten. Zorg daarom dat je zelf aan het stuur staat. Dat begint bij bewustzijn en kennis in je organisatie. Medewerkers die goed op de hoogte zijn van de toegankelijkheidseisen, kunnen vanaf de start toegankelijk ontwerpen en bouwen. Dat scheelt veel reparatietijd achteraf.

Overheden moeten in hun toegankelijkheidsverklaringen vertellen welke maatregelen ze nemen om de toegankelijkheid van hun informatie en diensten te verbeteren. De kans is groot dat ze die vraag bij jou neerleggen. Als jij in control bent, kun je helder uitleggen welke stappen je gaat zetten om jouw klant daarbij te helpen.

Medewerkers die goed op de hoogte zijn van de toegankelijkheidseisen, kunnen vanaf de start toegankelijk ontwerpen en bouwen. 

Kennisbank

Antwoorden op veelgestelde vragen en praktische tips over digitale toegankelijkheid.

Dashboard

Hoe digitoegankelijk is de Nederlandse overheid? Check het zelf in het Dashboard DigiToegankelijk!

Wetten en regels

Overheidsorganisaties moeten hun websites en apps toegankelijk maken en houden.