Roadshow Eindhoven 26 oktober 2023

In het najaar van 2023 organiseert DigiToegankelijk weer 4 roadshows op een locatie bij jou in de buurt. Thema dit jaar: grip krijgen op digitale toegankelijkheid. Op deze pagina vind je het programma van de roadshow in Eindhoven.

Dagvoorzitter: Funda Müjde

De roadshow wordt gepresenteerd door Funda Müjde. Funda is een veelzijdige cabaretière, actrice, columniste en presentatrice. Funda schrijft, acteert en presenteert zoals zij is, met een eigen kijk op politieke en maatschappelijke thema’s, soms provocerend, altijd met humor, zelfspot en energie.

Programma

Dagvoorzitter Funda Müjde verzorgt de presentatie van het programma. De hele middag zijn leden van team DigiToegankelijk aanwezig om jullie vragen te beantwoorden.

Tijd Onderdeel
13:30

Ontvangst

  • koffie en thee
  • mogelijkheid om je vraag aan een Vraagbaak te stellen
14:00

Welkom en update

Funda Müjde

  • Welkomstwoord door dagvoorzitter Funda Müjde
  • Update vanuit het team DigiToegankelijk over NLdoc, het dashboard, toezicht en meer
14:30

Ervaringen uit de praktijk

Isabelle Ruyters Michelle von Nuland 

Isabelle Ruyters (gemeente Asten) en Michelle von Nuland (gemeente Moerdijk) gaan in gesprek met Funda over hun ervaringen met het toegankelijk maken van hun digitale kanalen. Hoe hebben zij het aangepakt? Welke lessen hebben ze geleerd? En hebben ze tips voor het publiek?

Aan het eind is er ruimte voor vragen uit het publiek.

15:15

Netwerkbreak

  • ontmoet elkaar en leg nieuwe contacten
  • mogelijkheid om je vraag aan een Vraagbaak te stellen
15:45

Rondetafelgesprek met bestuurders en politici

Hessel Westera Han Zuidweg Sjoerd Maillé Olaf Schoelink

Hessel Westera (CAK), Han Zuidweg (Forum Standaardisatie) en Sjoerd Maillé (lid Provinciale Staten Limburg en raadslid Maastricht) schuiven aan en gaan aan de hand van stellingen in gesprek over de organisatorische aspecten van digitale toegankelijkheid. De stellingen worden eerst via Mentimeter aan het publiek voorgelegd, en daarna met de bestuurders en politici besproken.

Ook Olaf Schoelink van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties neemt deel aan het gesprek.

17:00

Afsluitende borrel

  • ontmoet elkaar en leg nieuwe contacten
  • mogelijkheid om je vraag aan een Vraagbaak te stellen
18:00 Einde

Stel je vragen aan een expert

Tijdens de ontvangst, netwerkbreak en afsluitende borrel staan onze experts voor je klaar. Ga langs bij één van de stands en stel je vraag over de toegankelijkheids­verklaringen, het dashboard, de inventarisatielijsten, content en pdf’s, of een ander onderwerp rond digitale toegankelijkheid. Ook het team van NL Design System is aanwezig met een stand.

Locatie

Meeting Center Aristo Eindhoven 
Vestdijk 30 
5611 CC Eindhoven

Openbaar vervoer

Aristo Eindhoven ligt op 5 minuten loopafstand van NS-station Eindhoven centraal en is daarom uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.

Parkeren

Kom je met de auto? Aristo Eindhoven ligt in het centrum en is makkelijk bereikbaar. Je kunt tegen gereduceerd tarief parkeren bij Qpark Eindhoven. Er zijn laadpalen beschikbaar.

Entreebewijs

Je ontvangt een bevestiging van je inschrijving per mail. Je hoeft dit bewijs niet mee te nemen. Bij binnenkomst controleren we je naam op onze lijst met deelnemers. Je krijgt dan een persoonlijke badge met je naam en organisatie.