Nieuwe kennisbank digitale toegankelijkheid bundelt informatie: “niet meer halve middag googelen”

DigiToegankelijk lanceert de Kennisbank DigiToegankelijk. Hierin staan antwoorden op veelgestelde vragen en praktische tips over digitale toegankelijkheid, bijvoorbeeld over de toegankelijkheidsnorm (WCAG) en de wetgeving voor digitale toegankelijkheid. Alle informatie is ingedeeld per rol. Zo vindt iedereen de juiste informatie die nodig is om digitaal toegankelijk te worden én te blijven.

Screenshot van de kennisbank

Informatie vaak versnipperd, verouderd of onjuist

“Het internet staat vol met informatie over digitale toegankelijkheid. Maar hoe weet je of het actueel is en klopt?” Els Aarts, projectleider Ondersteuning bij DigiToegankelijk, constateert dat mensen soms door de bomen het bos niet meer zien. “Ik hoorde laatst dat iemand een halve middag had gegoogeld naar het juiste antwoord. Dat is met deze kennisbank niet meer nodig.”

Het internet staat vol met informatie over digitale toegankelijkheid. Maar hoe weet je of het actueel is en klopt?

Wekelijks nieuwe artikelen

De eerste release bevat 50 procent van de geplande content. De rest volgt de komende weken. Ook daarna blijft de kennisbank groeien, op basis van vragen uit de praktijk. Het team achter de kennisbank bestaat uit toegankelijkheidsexperts en redacteuren. Zij zorgen dat elk artikel inhoudelijk klopt en in lijn is met de wetgeving. Zo vind je op kennisbank.digitoegankelijk.nl snel een antwoord op je vraag, óf een betrouwbare verwijzing naar meer informatie.

Nog veel werk te verzetten

Overheidsorganisaties hebben nog veel werk te verzetten. Uit het Dashboard DigiToegankelijk blijkt dat de toegankelijkheid van de meeste websites en apps nog verbeterd kan worden. Voor meer dan 10.000 overheidswebsites en -apps is zelfs nog geen toegankelijkheidsverklaring opgesteld, schat DigiToegankelijk in. De kennisbank geeft overheidsmedewerkers en leveranciers van digitale producten handvatten om hiermee aan de slag te gaan.