Het verhaal van Larissa Klaassen

Larissa Klaassen is een inspirerende Nederlandse topsporter. Larissa won als baanwielrenster vele prijzen waaronder Paralympisch goud in Peking. Nu is ze actief in de paardensport en werkt ze als adviseur digitale toegankelijkheid, onder andere voor DigiToegankelijk.

Als adviseur maakt Larissa gebruik van haar ervaringen met haar visuele beperking. Door haar beperking kan ze alleen het verschil tussen licht en donker waarnemen en gaat ze door het leven met haar blindengeleidehond Diamond. Larissa neemt ons mee in haar reiservaringen en laat zien dat niets haar tegenhoudt.

Reizen en digitale toegankelijkheid

In deze video krijgen we een beter beeld van wie Larissa is en wat haar visuele beperking inhoudt. Larissa legt uit hoe ze reist, we zien haar op het station op weg naar kantoor. Ze legt uit waarom het zo belangrijk is dat websites en apps digitaal toegankelijk zijn.

Als ik echt kom vast te zitten met mijn toetsenbord, dan is de enige optie die website niet meer te bezoeken.

00:00
00:00

Ben je benieuwd hoe Larissa met haar schermlezer probeert een formulier in te vullen voor een veterinaire keuring voor haar paard? Kijk dan naar het volgende filmpje!

00:00
00:00

Larissa Klaassen vult formulier in met schermlezer

In deze video laat Larissa zien hoe ze op kantoor haar screenreader gebruikt om een formulier in te vullen voor een veterinaire keuring voor haar paard. Hiermee gaat ze op reis voor een internationale wedstrijd. Ze vertelt over het belang van een goed gebouwde website.

Het helpt altijd om gebruikers te betrekken bij je testcyclus.

Meer weten?

Wil jij weten hoe jouw website kan voldoen aan de WCAG-eisen voor mensen met een visuele beperking zoals Larissa?