Het verhaal van Gera Vonk-Huisjes

Gera Vonk-Huisjes is een ondernemende vrouw. Zo is ze docent Nederlandse Gebarentaal (NGT) en Nederlands met Gebaren (NMG) en geeft ze gebaren cursussen. Ze is al ruim 30 jaar voorzitter bij Stichting Welzijn Doven Rotterdam (SWeDoRo). Gera kreeg op anderhalf jarige leeftijd een hersenvliesontsteking en hoort sindsdien helemaal niets meer. Daar laat Gera zich niet door tegenhouden, ze houdt van werken.

 
Voor haar langjarige bestuurswerk en grote inzet werd zij in 2019 benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontving de koninklijke onderscheiding uit de handen van burgemeester Aboutaleb.  
Gera neemt ons mee in haar ervaringen en vertelt waarom digitale toegankelijkheid voor haar belangrijk is. 

Crisissituaties en toegankelijkheid

In deze video vertelt Gera wie ze is en waarom toegankelijkheid zo belangrijk is voor doven en slechthorenden. Met hulp van tolk Nederlandse Gebarentaal Rachelle Paays vertelt Gera over het schietincident in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. De live uitzending hierover werd niet ondertiteld, waardoor ze niet goed wist wat er aan de hand was. Het maakte haar vooral boos.

Gera legt uit waarom ondertiteling zo belangrijk is. En ze vertelt dat ze via de website graag contact wil kunnen opnemen op een manier die voor haar werkt.

Als er een ondertiteling is, dan moet echt alles vertaald worden. Vooral geluiden!

00:00
00:00
00:00
00:00

Ondertiteling en gebarentaal

In deze video vertelt Gera waarom gebarentaal zo belangrijk is en waar professionals van organisaties op kunnen letten wanneer zij hun websites digitaal toegankelijk willen maken voor mensen met een gehoorbeperking. 

Gebaren is duidelijk, het is simpel, het is helder en voor mij mijn moedertaal

Meer weten?

Wil jij weten hoe jouw website kan voldoen aan de WCAG eisen voor mensen met een gehoorbeperking zoals Gera?