Roadshow Rotterdam 23 november 2023

In het najaar van 2023 organiseert DigiToegankelijk weer 4 roadshows op een locatie bij jou in de buurt. Thema dit jaar: grip krijgen op digitale toegankelijkheid. Op deze pagina vind je het programma van de roadshow in Rotterdam.

Dagvoorzitter: Vincent Bijlo

De roadshow wordt gepresenteerd door Vincent Bijlo. Vincent besloot in 1988 zijn studie Nederlands af te breken om cabaretier te worden. Nederland had daar recht op, vond hij in alle bescheidenheid. Gelukkig dacht Nederland daar net zo over. Naast cabaretier is Vincent ook schrijver van columns en romans, en maakt hij podcasts. 

Inschrijven

Je kunt je nu inschrijven voor de roadshow op 23 november in Rotterdam.    
Wees er op tijd bij: het aantal plaatsen is beperkt.

Programma

Dagvoorzitter Vincent Bijlo verzorgt de presentatie van het programma. De hele middag zijn leden van team DigiToegankelijk aanwezig om jullie vragen te beantwoorden.

Tijd Onderdeel
13:30

Ontvangst

  • koffie en thee
  • mogelijkheid om je vraag aan een Vraagbaak te stellen
14:00

Welkom en update

Vincent Bijlo

  • Welkomstwoord door dagvoorzitter Vincent Bijlo
  • Update vanuit het team DigiToegankelijk over NLdoc, het dashboard, toezicht en meer
14:30

Ervaringen uit de praktijk

Doris BartelsErol HofmansDemmy Couvreur

Doris Bartels (gemeente Haarlemmermeer), Erol Hofmans (College ter Beoordeling van Geneesmiddelen) en Demmy Couvreur (Autoriteit Consument en Markt) gaan in gesprek met Vincent over hun ervaringen met het toegankelijk maken van hun digitale kanalen. Hoe hebben zij het aangepakt? Welke lessen hebben ze geleerd? En hebben ze tips voor het publiek?

Aan het eind is er ruimte voor vragen uit het publiek.

15:15

Netwerkbreak

  • ontmoet elkaar en leg nieuwe contacten
  • mogelijkheid om je vraag aan een Vraagbaak te stellen
15:45

Rondetafelgesprek met bestuurders en politici

Erica van EngelMarjanke TöllerMarcel Oosterveer

Erica van Engel (lid Provinciale Staten Zuid-Holland), Marjanke Töller (UWV) en Marcel Oosterveer (burgemeester Waalre, Ambassadeur Digitale Toegankelijkheid) schuiven aan en gaan aan de hand van stellingen in gesprek over de organisatorische aspecten van digitale toegankelijkheid. De stellingen worden eerst via Mentimeter aan het publiek voorgelegd, en daarna met de bestuurders en politici besproken.

Ook Olaf Schoelink of Wouter Welling van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (opdrachtgever DigiToegankelijk) neemt deel aan het gesprek.

17:00

Afsluitende borrel

  • ontmoet elkaar en leg nieuwe contacten
  • mogelijkheid om je vraag aan een Vraagbaak te stellen
18:00 Einde

Stel je vragen aan een expert

Tijdens de ontvangst, netwerkbreak en afsluitende borrel staan onze experts voor je klaar. Ga langs bij één van de stands en stel je vraag over de toegankelijkheids­verklaringen, het dashboard, de inventarisatielijsten, content en pdf’s, of een ander onderwerp rond digitale toegankelijkheid. Ook het team van NL Design System is aanwezig met een stand.

Locatie

Convention Centre WTC Rotterdam
Beursplein 37
3011 AA Rotterdam

Ga naar binnen bij de grote ingang met de (rol)trappen. Vanuit daar kom je in een grote hal en zie je ons vanzelf.

Entreebewijs

Je ontvangt een bevestiging van je inschrijving per mail. Je hoeft dit bewijs niet mee te nemen. Bij binnenkomst controleren we je naam op onze lijst met deelnemers. Je krijgt dan een persoonlijke badge met je naam en organisatie.