Archiefweb en Sitearchief (GW Crossmedia)

Dit is een toegankelijkheidsonderzoek voor archiefweb.eu en sitearchief.nl. Hiermee maak je een toegankelijkheidsverklaring voor dit archiefsysteem. Door dit onderzoek op te nemen in je verklaring krijg je een B-status. Voor een website en/of een mobiele applicatie die je in dit archiefsysteem opneemt, is geen apart toegankelijkheidsonderzoek nodig; dit valt onder de wettelijke uitzondering.

Wat heb je nodig bij het maken van een toegankelijkheidsverklaring voor Archiefweb?

Algemene informatie die nodig is voor een toegankelijkheidsverklaring

• Inloggegevens voor de invulassistent op toegankelijkheidsverklaring.nl.
  • URL van de klachtenprocedure op je website.

• URL van de contactpagina op je website.

• Naam en functie van de verantwoordelijke persoon binnen je organisatie voor de ondertekening.

• Datum van ondertekening (max. drie maanden vooruit).

• Op welk CMS je website/app draait (niet verplicht).

• Let op: sommige onderzoekers stellen het onderzoeksrapport beschikbaar in pdf. Dan moet je eerst deze pdf uploaden naar je eigen website zodat je een URL hebt, waar je naar kan linken vanuit je toegankelijkheidsverklaring. (Er zijn ook onderzoekers die het onderzoeksrapport beschikbaar stellen als een webpagina, dan hoef je dit niet te doen. We geven per onderzoek aan of het nodig is.)

Wat heb je van GW Cross Media bv nodig bij het maken van een toegankelijkheidsverklaring?

• URL van de website zoals jouw organisatie die gebruikt en waarover deze toegankelijkheidsverklaring gaat. De url lijkt op: naam-organisatie.archiefweb.eu. Ga na wat de exacte url is voor deze site.

• URL van het toegankelijkheidsonderzoek: https://toegankelijkheidsrapport.swink.nl/archiefweb-sitearchief/

• De leverancier van je website/app (niet verplicht): GW Cross Media bv

• GW Cross Media bv heeft aangegeven dat de website per <nog niet bekend> zal voldoen.

Wat heb je specifiek uit het onderzoeksrapport van Archiefweb nodig bij het maken van een toegankelijkheidsverklaring?

• Datum onderzoek: 22 december 2023

• Scope: De techniek en content van het systeem archiefweb op het domein Amsterdam.archiefweb.eu

• Steekproef: https://amsterdam.archiefweb.eu/#archive

• Hoeveel succescriteria zijn onderzocht? 50

• Hoeveel succescriteria voldoen? 37

• Maak een lijst met de afgekeurde succescriteria:

• 1.1.1

• 1.3.1

• 1.3.2

• 1.4.3

• 1.4.10

• 1.4.11

• 2.1.1

• 2.4.3

• 2.4.6

• 2.4.7

• 2.5.3

• 3.3.2

• 4.1.2

Wat heb je nodig bij het maken van een toegankelijkheidsverklaring voor Sitearchief?

Algemene informatie die nodig is voor een toegankelijkheidsverklaring

• Inloggegevens voor de invulassistent op toegankelijkheidsverklaring.nl.
  • URL van de klachtenprocedure op je website.

• URL van de contactpagina op je website.

• Naam en functie van de verantwoordelijke persoon binnen je organisatie voor de ondertekening.

• Datum van ondertekening (max. drie maanden vooruit).

• Op welk CMS je website/app draait (niet verplicht).

• Let op: sommige onderzoekers stellen het onderzoeksrapport beschikbaar in pdf. Dan moet je eerst deze pdf uploaden naar je eigen website zodat je een URL hebt, waar je naar kan linken vanuit je toegankelijkheidsverklaring. (Er zijn ook onderzoekers die het onderzoeksrapport beschikbaar stellen als een webpagina, dan hoef je dit niet te doen. We geven per onderzoek aan of het nodig is.)

Wat heb je van GW Cross Media bv nodig bij het maken van een toegankelijkheidsverklaring?

• URL van de website zoals jouw organisatie die gebruikt en waarover deze toegankelijkheidsverklaring gaat. De url lijkt op: naam-organisatie.sitearchief.nl. Ga na wat de exacte url is voor deze site.

• URL van het toegankelijkheidsonderzoek: https://toegankelijkheidsrapport.swink.nl/archiefweb-sitearchief/

• De leverancier van je website/app (niet verplicht): GW Cross Media bv

• GW Cross Media heeft aangegeven dat de website per <nog niet bekend> zal voldoen.

Wat heb je specifiek uit het onderzoeksrapport van Sitearchief nodig bij het maken van een toegankelijkheidsverklaring?

• Datum onderzoek: 22 december 2023

• Scope: De techniek en content van het systeem sitearchief op het domein Rijksoverheid.sitearchief.nl

• Steekproef: https://rijksoverheid.sitearchief.nl/#archive

• Hoeveel succescriteria zijn onderzocht? 50

• Hoeveel succescriteria voldoen? 37

• Maak een lijst met de afgekeurde succescriteria: