Doe geen dubbel werk!

Overheidsorganisaties maken soms gebruik van hetzelfde digitale product. Meestal is de techniek van zo’n product voor al die organisaties (grotendeels) gelijk. Die hoeft dan dus ook maar 1 keer te worden onderzocht op toegankelijkheid. Als een leverancier een deelonderzoek van de techniek van  het eigen product aanlevert, kunnen overheidsorganisaties dit in hun verklaring gebruiken als onderbouwing. 

Een team bestaande uit 2 mannen en een vrouw overlegt in een kantoor

Je mag namelijk meerdere rapporten opvoeren voor een toegankelijkheidsverklaring, zolang al die rapporten samen maar een volledig beeld geven. Op die manier hoeft niet iedere organisatie zelf een volledig onderzoek te laten uitvoeren. Soms is alleen nog een eigen aanvullend deelonderzoek van de inhoud nodig. Dit scheelt overheidsorganisaties geld en tijd.  

Een overzicht van gratis beschikbare deelrapporten vind je op de pagina Algemene onderzoeken platforms en apps. Dit overzicht is nog niet volledig. De komende periode zullen we dit aanvullen. Ben je van plan een onderzoek uit te laten voeren op een website of app waar ook andere overheidsorganisaties gebruik van maken? Kijk dan op deze pagina of er al een deelrapport beschikbaar is. Mis je een rapport? Geef het dan door! Wij gaan dan in gesprek met de leverancier om te kijken of we informatie over het rapport kunnen toevoegen op onze pagina.