Dit najaar nieuwe roadshows rond digitale toegankelijkheid

In het najaar van 2023 organiseert DigiToegankelijk in samenwerking met VNG weer 4 roadshows op een locatie bij jou in de buurt. Thema dit jaar: grip krijgen op digitale toegankelijkheid. Dagvoorzitters Vincent Bijlo en Funda Müjde nemen je mee in een inspirerend programma, waarin zowel de dagelijkse praktijk als de bestuurlijke kant uitgebreid aan bod komen.

Een zaaltje met mensen die luisteren naar een presentatie over digitale toegankelijkheid

Voor professionals die werken aan digitale toegankelijkheid

Werk jij aan de digitale toegankelijkheid van de overheid? Dan is deze roadshow voor jou. Samen met andere professionals uit jouw regio verken je tijdens een gevarieerd programma hoe je als organisatie grip krijgt op digitale toegankelijkheid. Het team van DigiToegankelijk praat je bij over de ontwikkelingen rond toezicht en ondersteuning. Ook krijg je een inkijkje in de nieuwe diensten die DigiToegankelijk ontwikkelt om overheden nog beter te ondersteunen. 

Praktijkverhalen uit de regio

Tijdens de roadshows is er veel aandacht voor verhalen uit de praktijk. Op elke locatie krijgt het team van een regionale of lokale overheidsorganisatie het podium. De teamleden vertellen over hun ervaring met het toegankelijk maken van hun kanalen. Wat waren kritische succesfactoren? Welke uitdagingen kwamen ze tegen? En welke tips hebben zij voor het publiek? 

Rondetafelgesprek met bestuurders en politici

Digitale toegankelijkheid is niet alleen een zaak van de ICT-afdeling of het webteam. De hele organisatie speelt een rol in het toegankelijk maken van content en diensten. Een bestuur dat zich hard maakt voor digitale toegankelijkheid is daarbij een belangrijke succesfactor, zo blijkt uit onderzoek. Reden genoeg om in gesprek te gaan met bestuurders en politici uit de regio over de organisatorische aspecten van digitale toegankelijkheid. Het publiek speelt hierbij een actieve rol. Stel je vragen aan de deelnemers en geef je mening over de stellingen die aan tafel worden besproken.

Breid je netwerk uit

Op verschillende momenten in het programma is er ruimte om elkaar te ontmoeten. Maak kennis met andere professionals uit jouw regio en wissel ervaringen uit. Wat kunnen jullie voor elkaar betekenen? Misschien kun je bepaalde onderwerpen samen oppakken, of van elkaar leren.

Vraag het aan een expert van DigiToegankelijk

Tijdens de pauzes en netwerkmomenten kun je bij de Vraagbaken van DigiToegankelijk terecht om al je vragen te stellen. Wil je meer weten over de inventarisatielijsten of de invulassistent? Of heb je een vraag over pdf’s? De experts van DigiToegankelijk staan voor je klaar.

Waar en wanneer

De roadshows vinden plaats op donderdag 26 oktober in Eindhoven, donderdag 9 november in Amersfoort, donderdag 23 november in Rotterdam en donderdag 7 december in Assen. Schrijf je nu in voor een roadshow bij jou in de buurt.  

Meer informatie over de locaties en het dagprogramma volgt snel. Houd de website of LinkedIn-pagina van DigiToegankelijk in de gaten.