02 jul

In 15 minuten naar een toegankelijkheidsverklaring

Werksessie
  • dinsdag 2 juli 2024
  • 13:30  - 14:00
  • Teams (aanmelden verplicht)

  • Team DigiToegankelijk
  • €  0,00

Welke stappen moet je zetten om een toegankelijkheidsverklaring voor je meldingen en online archivering platforms en apps te maken? In deze werksessie leer je hoe je in een kwartier een verklaring maakt met een status A of B. 

Gebruikt jouw organisatie Light Management Systeem, verlorenofgevonden.nl, BuitenBeter-app, Fixi-app, OmgevingsAlert-app, Archiefwef of Sitearchief? En heb je daarvoor nog geen toegankelijkheidsverklaring met een status A of B? Voor deze meldingen en online archivering platforms en apps zijn toegankelijkheidsonderzoeken beschikbaar. Je mag de onderzoeksrapporten gratis gebruiken om hiermee een eigen toegankelijkheidsverklaring met een status A of B te onderbouwen.

In deze werksessie leer je in een kwartier hoe je gebruik kunt maken van de bestaande onderzoeken om een eigen toegankelijkheidsverklaring te maken. We laten zien hoe je in het dashboard kunt vinden of er ooit al een verklaring is gemaakt, we nemen je mee door de invulassistent en maken samen met jou een verklaring. En we laten zien waar je de broncode van het toegankelijkheidslabel kunt vinden om het op je eigen pagina te publiceren.

Aanmelden

Wij vragen deelnemers om zich vooraf even aan te melden voor de sessie. Zo weten wij hoeveel mensen we ongeveer kunnen verwachten.

Aanmelden voor deze sessie