Laat elementen niet zodanig flitsen dat bezoekers er een toeval door kunnen krijgen

Sommige mensen kunnen een toeval krijgen als zij kijken naar iets dat meer dan drie keer per seconde flitst. Om dit ernstige gevolg van flitsen te voorkomen mag niets op een website meer dan drie keer per seconde flitsen, tenzij het maar een klein gedeelte van het scherm betreft.

Hoe pas ik dit toe?

Niets op de webpagina dat flitst, bijvoorbeeld een filmpje of een animatie, mag meer dan drie keer per seconde flitsen, behalve als het oppervlak dat flitst maximaal 341 bij 256 pixels groot is op schermen met een resolutie van 1024 bij 768 pixels of meer.

Hoe draagt dit bij aan een betere website?

Mensen met bepaalde vormen van epilepsie en met diverse andere aandoeningen kunnen een toeval krijgen als ze naar iets kijken dat snel achter elkaar flitst. Voor bezoekers met een dergelijke aandoening is het essentieel dat een website niet op zo’n manier flitst. Zij kunnen de hele website anders niet gebruiken.

Bouwer of redacteur?

Zowel de bouwer als de redacteur zijn ervoor verantwoordelijk om geen onderdelen op de website te plaatsen die meer dan drie keer flitsen binnen een seconde.

Technische details

Hoort bij