Overheidsdiensten toegankelijker maken vanuit jouw rol

Er is veel vraag naar praktische tips om digitale diensten toegankelijker te maken. We hebben daarom een handige gids samengesteld die overheidsmedewerkers hierbij kan helpen.

Voor twaalf verschillende rollen (functies) wordt nauwkeurig uitgelegd waarvoor de medewerkers verantwoordelijk zijn en hoe ze toegankelijkheid in hun dagelijks werk kunnen opnemen. Download het boekje via de onderstaande link of vraag een gedrukt exemplaar aan via het contactformulier.

Iedereen moet van overheidsdiensten gebruik kunnen maken. Het is dan ook wettelijk verplicht om met websites, apps en digitale documenten toegankelijk aan te bieden aan gebruikers. En dat is niet de verantwoordelijkheid van alleen een (web)redactie of ICT-afdeling. Ook medewerkers van andere afdelingen hebben een belangrijke rol, van bestuurders tot hr-managers en van juristen tot vormgevers.

Benieuwd hoe jij kunt bijdragen vanuit jouw rol? Open het boekje en blader direct naar jouw functie.