DigiToegankelijk prominent op het Gebruiker Centraal Festival 2018

Het Gebruiker Centraal Festival op 5 november besteedt ruime aandacht aan het onderwerp digitale toegankelijkheid. Er is een speciale track ingericht met diverse sprekers en paneldiscussies. Ingegaan wordt onder meer op de wettelijke verplichting die per 1 juli geldt, de verklaring die overheidsorganisaties moeten afgeven en eisen die gesteld worden aan websites.

Het festival is een jaarlijks terugkerend evenement met tientallen workshops, presentaties, pitches en demonstraties. Gericht op een betere en gebruiksvriendelijke digitale overheid, waar de gebruiker centraal staat.
Presentaties en sprekers in het track over digitale toegankelijkheid zijn ondermeer:

  • Toegankelijkheid, nu moet het! Raph de Rooij van (ministerie BZK)
  • Toegankelijkheidsverklaring; eisen en aanpak, Kristian Mul (Logius)
  • Toegankelijkheidskwis, Jules Ernst (200 OK)
  • Digitale toegankelijkheid de diepte in. WCAG2.1, Jeroen Hulscher (Logius)
  • Paneldiscussie ToegankelijkheidsToppers, Iacobien Riezebosch (Firm Ground)
  • Paneldiscussie Toekomst van Toegankelijkheid, Michel Demmenie (Stichting Accessibility)
  • Digitale Toegankelijkheid, wie doet wat? Iacobien Riezebosch (Firm Ground)

De festivaleditie van 2018 is een samenwerking met de Dutch Innovation Factory, de Haagse Hogeschool, Regie op Gegevens, en de gemeente Zoetermeer. Meer informatie is te vinden op de webpagina van het Gebruiker Centraal Festival 2018.